Aromatherapie: Etherische oliën bij baby’s en kinderen

[vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Wat is aromatherapie en hoe kan het veilig gebruikt worden bij baby’s of kinderen?

Aromatherapie richt zich voornamelijk op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het immuunsysteem, dit onder gebruik van essentiële of etherische oliën. Het omvat dus veel meer dan wat aangename geurtjes.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”][vc_column_text]

Etherische oliën bij baby’s of kinderen

Essentiële oliën mogen bij baby’s of kinderen enkel in het lichaam worden opgenomen door middel van inhaleren of via de huid, dit onder toezicht van een volwassen en met het in gedachten houden van de strikte voorzorgsmaatregelen.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”][vc_column_text]

Wanneer aromatherapie toepassen bij baby’s of kinderen?

Aromatherapie kan ingezet worden bij een verkoudheid, maar ook om te ont-prikkelen van je baby of kind, om te doen ontspannen voor het slapengaan, te ont-stressen in spannende situaties, om te kalmeren in onrustige situaties, enz.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][thb_image image=”3634″][/thb_image][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”64px”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” el_id=”etherischeolien” el_class=”own-push-pull”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Wat zijn essentiële of etherische oliën?

Essentiële oliën worden gewonnen door stoomdistillatie en compressie vanuit bloemen en planten. Op deze manier wordt een olie verkregen die 100 tot 10.000 maal geconcentreerder is dan de oorspronkelijke plant of bloem. Vandaar dienen deze zeker met uiterste voorzichtigheid gebruikt te worden, dit zeker bij baby’s of kinderen.

Verwar essentiële oliën niet met plantaardige oliën. Plantaardige oliën zoals olijf – of arachideolie worden verworven vanuit de vette delen van een plant zoals de zaden, pitten, noten. Etherische oliën worden verworven vanuit de bloemen, bladeren, wortels enz. vanuit de plant. Deze zijn dus ook niet vettig.

Wel kunnen plantaardige oliën gebruikt worden om essentiële oliën te verdunnen, dit wanneer ze op de huid aangebracht worden bijvoorbeeld. Dit is dus de ideale combinatie voor een heerlijke baby -of kindermassage.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][thb_image image=”3647″][/thb_image][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”64px”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”voorzorgsmaatregelen”][vc_column][vc_column_text]

Young Living bij baby’s of kinderen

Als (kersverse) ouder wens je je baby of kind alleen maar het beste toe. Dit betekent dus kiezen voor producten waar je op kunt vertrouwen en die je in alle veiligheid kan gebruiken. Het gebruik van etherische oliën bij baby’s of kinderen kan heel veel voordelen en comfort bieden voor zowel je baby/kind als voor jezelf als ouder. Dit pas wel als de oliën op een veilige manier gebruikt worden. Hieronder alles wat je moet weten over het gebruik van aromatherapie bij baby’s of kinderen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Verdunnen van de olie

Als eerste is het heel belangrijk om te weten dat de etherische oliën van Young living 100% olie bevatten en deze dus verdund moeten worden, vooraleer u deze toepast op je kinderen. Je kunt etherische oliën simpel verdunnen door een druppel olie te gaan mengen met een hydraterende plantaardige basisolie, zoals kokos -of amandelolie, dit om je baby’s of kindjes gevoelige huid te verzorgen en te beschermen.

Zie onderstaande richtlijnen:

 • 0-3 maanden: Raadpleeg voor gebruik een arts bekend met etherische olie.
 • 3-12 maanden: 8 druppels basisolie en 1 druppel etherische olie.
 • 2-6 jaar: 3 druppels basisolie en 1 druppel etherische olie.
 • 7-11 jaar: 1 druppel basisolie en 1 druppel etherische olie.
 • 12 jaar en ouder: Raadpleeg het etiket.
[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Het gebruik van een diffuser of luchtbevochtiger

[/vc_column_text][vc_column_text]Een verstuiver of diffusor (wordt ook wel luchtbevochtiger genoemd), zoals Feather The Owl of de Dewdrop Diffusor kan gebruikt worden in de babykamer of kinderkamer. Hierbij stelt men wel de voorwaarde om minder olie dan gewoonlijk te gebruiken, aangezien de geur van een baby/kind gevoeliger is dan deze van een volwassene. Zeker bij het gebruik van een nieuwe (ongekende) olie, dient deze verdund te worden en eerst te testen op een klein stukje van de huid. Als er na enkele minuten geen (allergische) reactie optreedt, kan de olie zonder zorgen gebruikt worden, mits de voorwaarden in gedachten te houden.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”]
Promo
Uitverkocht
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Young Living Seedlings

[/vc_column_text][vc_column_text]De Young Living Seedlings lijn bestaat uit producten die speciaal ontwikkeld zijn voor baby’s:

 • Lavendel heeft een heel kalmerende werking en werkt ontspannend op je baby. De Seedlings Calm helpt jouw baby om beter te slapen. Even diffusen tijdens avondritueel of voor het slapengaan.
 • De Seedlings baby-olie is uitermate geschikt voor een deugddoende en ontspannende baby -of kindermassage. De ingrediënten van de olie zijn plantaardig en bevatten in geen geval schadelijke toevoegsels.
 • Tummygize geeft verlichting van buikkrampen, geef je kleintje een deugddoende massage met wat olie verdund met amandelolie.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Enkele bijkomende richtlijnen

Hieronder vermelden we graag nog enkele algemene veiligheidsvoorschriften, dit om een veilig gebruik te kunnen garanderen van de etherische oliën van Young Living:

 • Raadpleeg voor gebruik een arts, dit zeker als je baby ziek is.
 • Voeg geen etherische olie toe aan het badwater. Baby’s of kinderen spetteren graag in het rond en krijgen het water makkelijk in hun ogen of mond.
 • De ethersiche oliën van Young Living zijn sterk geconcentreerd en dus zeker niet geschikt voor inname via de mond of andere slijmvliezen door baby’s.
 • Door de olie eerst op je eigen huid te gebruiken, kun je je baby of kind rustig laten kennismaken met de geur. Op deze manier kan het gebruik rustig opgebouwd worden.
 • Sommige oliën zijn niet geschikt voor kinderen of baby’s, zoals Eucalyptus (alle varianten)
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”64px”][/vc_column][/vc_row]